Правила повернення товару в Україні

Правила повернення товару в Україні

Правила повернення товару в Україні регулюються Законом України "Про захист прав споживачів".

Основні положення цього закону щодо повернення товарів включають наступне:

Термін повернення: Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця протягом 14 днів, не враховуючи дня купівлі.

Умови повернення: Товар має бути у тому ж стані, в якому він був придбаний, тобто не бути використаним, зберігати свої споживчі властивості, фабричні маркування, ярлики, а також мати розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з товаром.

Некондиційний товар: Якщо товар виявився некондиційним, споживач має право на його заміну на товар належної якості, відшкодування вартості або ремонт.

Ми надаємо гарантію на всі комплектуючи товару на 1 рік з моменту передачі замовлення клієнту.

Наше виробництво виготовляє продукцію вищої якості. Якщо сталось так, що Ви не задоволенні покупкою або товар не відповідає очікуванням, Ви можете повернути його протягом 14 днів (ЗА УМОВАМИ ПОВЕРНЕННЯ ТА ОБМІНУ).

Відповідно до пункту 5 статті 1 Закону України «Про захист прав споживача» гарантійний термін – це термін, протягом якого продавець (або виробник, чи інша особа) бере на себе зобов'язання щодо проведення або безоплатного ремонту або заміни товару неналежної якості.*

*Товар може бути замінено, якщо Ви, при огляді замовлення на пункті доставки виявили недоліки або отримали не той товар, що замовляли. Або якщо протягом 1 року, при належному використовувані товари, продукція прийшла в неналежний вигляд.

Якщо сталася помилка зі сторони продавця — він зобов'язується оплатити зворотню доставку по тарифах оператора або розв'язувати проблему так, щоб клієнт залишився задоволеним.


Для інтернет-магазинів пункт 4 статті 7 Закону України «Про захист прав споживача» окремо наголошує, що у разі продажу товарів поштою та в інших випадках, коли час укладання договору купівлі-продажу та час передачі товару покупцю не збігаються, гарантійний строк обчислюється з дня передачі товару покупцю (а чи не з дня укладання договору купівлі-продажу).